Hopp til hovedinnhold

Slik lykkes du med internasjonal netthandel

Dette er et gratis, digitalt kurs som vil hjelpe deg med å navigere i det komplekse landskapet av internasjonal handel og salg av varer til utlandet. Med denne kompetansen står du sterkere når du skal konkurrere med nettbutikker i EU om de samme kundene.

I løpet av de siste årene har det vært en markant økning i digitale kjøp, en trend som ble forsterket under pandemien. Denne utviklingen er forventet å fortsette, noe som åpner opp for nye muligheter for deg og din netthandelsbedrift. Det gir deg muligheten til å finne nye kunder utenfor Norges grenser, enten du selger gjennom egen nettbutikk eller andre plattformer for salg på internett.

Vi i Innovasjon Norge vil i dette kurset hjelpe norske bedrifter som ønsker å utvide sin virksomhet til internasjonalt salg. Dette kurset gir deg praktiske tips og veiledning gjennom de grunnleggende juridiske og logistiske forholdene knyttet til internasjonal netthandel.

Dette vil du lære

  • Tilpass varene for eksport: 

Før du begynner med salg til utlandet, er det viktig å være klar over kravene til merking av varer du skal selge, samt immaterielle rettigheter og produktkrav. Dette inkluderer å forstå regelverket i mottakerlandet og regler for merking av varer.

  • Juridiske krav:

Når du oppretter en nettbutikk, er det grunnleggende juridiske krav som må være på plass. Dette inkluderer forbrukervern, informasjon på nettsiden, angrefrist, reklamasjon og garantier.

  • Tilpass logistikk til det enkelte markedet, toll og merverdiavgift:

Når du skal sende varer til utlandet, må du forholde deg til logistikkløsninger, merverdiavgiftsregistrering og toll. Dette kurset vil lære deg om nyttige ordninger som kan passe for din bedrift, samt gi deg en forståelse av toll og avgifter ved salg av varer til utlandet.

Hvis du ønsker å drive med salg til andre land via internett, vil dette kurset kunne gi deg de verktøyene du trenger for å lykkes. Vi ser frem til å hjelpe deg på reisen mot global suksess.

Eksportsenteret kontaktinformasjon: eksportsenteret@innovasjonnorge.no