Hopp til hovedinnhold

Kurs i toll og tolltariff for eksport og import av varer

Hva er toll?

Dette er et gratis digitalt kurs som gir en introduksjon til toll og tolltariff rundt eksport av varer. Gjennom kurset vil du bli presentert for de viktigste tingene å tenke på når du skal eksportere varer, slik at du kan unngå vanlige fallgruver og sikre en smidig prosess. Du vil også få tilgang til en rekke nyttige verktøy som kan hjelpe deg når du planlegger eksport, inkludert verktøy for å navigere i tolltariffen og finne riktig tolltariff nummer og HS-koder. Kurset passer perfekt for bedrifter som planlegger å eksportere varer, for deg som ønsker å lære mer om toll og tariff og for deg som er på jakt etter tilgjengelige verktøy for toll og tolltariff.

Dette vil du lære

  • Hva er toll og tariff: En introduksjon til hva toll og tolltariff handler om, og hvordan du kan finne fram i tolltariffen på en enkel og effektiv måte.
  • Kunnskap om handelsavtaler: En introduksjon til frihandel og opprinnelsesregler, slik at du kan forstå hvordan disse påvirker eksport av varer. Her vil du også få et innblikk i EØS-avtalen og hvordan den påvirker handel mellom Norge og EU.

Verktøy

  • En oversikt over de viktigste verktøyene du trenger for å håndtere toll på en effektiv måte, slik at du kan spare tid og unngå unødvendige problemer.